Lajme

Shikoni te rejat e tregut

Cmimet e pronave ne Tirane.

Cmimet e pronave ne kryeqytet gjithmone kane qene nje teme diskutimi. Ndryshimi i tyre nder vite eshte i dukshem dhe ka nje trend rrites. Keto cmime vendosen ne baze te disa faktoreve te permendur si meposhte.

  1. Zona në të cilën ndodhet prona.
  2. Tipologjia dhe struktura e ndërtimit.
  3. Facilitetet që ofron zona.
  4. Investimi që ka apartamenti.

Te gjithe faktoret e dhene mesiper jane ato te cilet luajne rolin kryesor ne vendosjen e cmimit ne shitje dhe ne qera. Zonat periferike jane ato me cmimet me te ulta ne treg . Duke iu afruar qendres se qytetit, vihet re dhe rritja e cmimeve.

Cmimet me te larta jane ne zonat e qendres, ish- Bllokut dhe Radio Televizionit, te cilat jane dhe zonat te cilat ofrojne benefite dhe facilitete te ndryshme ne afersi.
Zonat me cmimet me te ulta variojne ne zonat periferike si Yzberishti, Kombinati, Astiri, Fresku dhe disa zona te tjera.

Por cmimet e references te vendosura nga qeveria ndryshojne me ato te tregut. Gjeni ketu nje liste te krahasimit te ketyre dy grupeve te cmimeve.

ZonaLeke/m² (ref.) Leke/m² (tregu)
Lagja “Ali Demi”97,700100,000
Bulevardi “Bajram Curri78,00090,000
Ministria e Jashtme187,000190,000
Bashkia e Tiranes134,500300,000
Rruga e Elbasanit95,000220,000
Stadiumi “Selman Stermasi”110,000190,000
Pallati i Brigadave80,00090,000
Rruga “Bardhyl”77,000100,000
Rruga e Dibres70,00090,000
Shkolla e Bashkuar, Allias60,00080,000
Ish- Blloku190,000220,00
Garda e Republikes132,000190,000
Blloku i vilave, Selite107,000120,000
Stacioni i fundit “Tirana e Re”82,00095,000
Kopshti Zoologjik65,00085,000
Rruga “Muhamet Gjollesha”120,000120,000
Blloku i Ambasadave100,000160,000
Unaza e Re85,000100,000
Fusha e Aviacionit65,00085,000
Rruga “Qemal Stafa”110,000170,000
Selvia100,000140,000
Blloku i magazinave72,00090,000
Bulevardi “Zogu i I”130,000150,000
Stacioni i Trenit100,000120,000
Rruga “Don Bosko”, Jordan Misja77,00098,000
Qendra e Tiranes145,000250,000
Rruga e Kavajes139,500180,000
Rruga “Myslym Shyri”102,000180,000
Zona e Laprakes87,00090,000
Zona e fillimit te autostrades75,00080,000

Per te qendruar te perditesuar me postimet tona, na ndiqni ne faqen tone te Facebook